topLeftImage Szépkártya elfogadó hely

A bor, mely harmonizálja auránkat

topLeftImage

BORAINKRÓL ÁLTALÁBAN » NAGY-SOMLÓI FURMINT » 2008,2012,2013

A furmint 2008-ban közepes minőséget produkált, ennek megfelelően rövid áztatás után mustját saválló tartályban ülepítettük, majd ászokhordóban erjesztettük és érleltük. Az érlelés során a bor érdes savai fokozatosan simulékonnyá váltak, de továbbra is élénkek maradtak. A mineralitás meghatározza a bor ízvilágát, a fajtára jellemző mogyoró keserűségével és diszkrét ászkolási ízzel kiegészülve. Az illatot a gyümölcsösség és a tűzkő (bazaltkő) uralja. A bor jelenleg még az érés fázisában van, teljességét a palackban fogja elérni.

alkohol:

12 % vol

 

cukor:

0,8 g/l

 

sav:

6,8 g/l

 

extrakt:

23 g/l

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.