topLeftImage Szépkártya elfogadó hely

A bor, mely harmonizálja auránkat

topLeftImage

BORAINKRÓL ÁLTALÁBAN » NAGY-SOMLÓI SÁRGAMUSKOTÁLY » 2009

A 2009-es év nem csak országosan volt kiemelkedő, de itt a Somló nyugati oldalán is csúcsévjáratnak bizonyult. Az ebben az évben szüretelt Sárgamuskotály is a pincészetünkre jellemző hagyományos technológiával készült. A pince klímája 12-14 fokon mozog egész évben, így biztosítva lehetőséget arra, hogy az oda bekerülő must megfelelő hőmérsékleten erjedjen. Ennek is köszönhető, hogy a bornak friss, gyümölcsös, muskotályos illata lett, amit a talajból kapott tűzköves, minerális illat alig érezhetően egészít ki. Ízében a szőlő gyümölcsössége köszön vissza, amihez egy élénk savérzet kellemes harmóniában társul. Az ászkolásos érlelés észrevehetetlenül megbújik a bor ízében , illatában és ezüst-sárgás színében.

alkohol: 11,51% vol
összes savtartalom: 5,8 g/l
cukor: -
összes kénessavtartalom: 181 mg/l
szárazanyag tartalom (cukormentes extrakt): 23,4 g/l



Webfejlesztés: DunaWeb Kft.